Proiectele noastre.

01.

Proiect cu copiii romi din Brasov si Belin – Hai la gradi – Hai la scoala

Proiectul ”Hai la Gradi – Hai la scoala” se desfasoara in parteneriat cu fundatia Rumanian Hilfe din Germania si vizeaza copiii rromi zonele rurare, din Satul Belin Vale si Belin Deal din Judetul Covasna, din Comuna Sanpetru si Comuna Bod si Tarlingeni, Judetul Brasov. Fundatia Poplars a inceput proiectul in anul 2011. Proiectul incurajeaza copiii sa nu abandoneze cursurile de gradinita si cursurile scolare. In ultimii ani s-a vazut o imbunatatire a cresterii numarului de copii care frecventeaza gradinita si scoala. Numarul populatiei rrome a depasit 65% din populatia satului Belin. Cei mai multi copii de rromi sunt inscrisi la cursuri, dar din cei 44 de copii inscrisi intr-o grupa, numai 45% sunt prezenti zilnic la cursuri. Odata cu acest proiect, vizitam si familiile ii incurajam sa trimita copiii la cursuri.
In functie de nevoile fiecaruia, primesc rechizite, haine sau materialele necesare pentru continuarea programului scolar.

02.

Meseria e bratara de aur

30 August 2013 a avut loc la sediul Fundatiei Poplars deschiderea oficiala a Centrului de Angajare asistata in parteneriat cu FUNDATIA ALPHA TRANSILVANA din TARGUL MURES. Centrul ofera Programe de integrare pe piata muncii libere (reabilitare vocationala), asigura informare si consultanta firmelor si angajatorilor care angajeaza persoane cu dizabilitate. Inaintarea in varsta a persoanelor cu nevoi speciale, si disparitia parintilor acestora prin deces, face ca aceste persoane sa poata fi in pericol. Fundatia a venit in intampinarea acestor nevoi, infiintand acest centru de angajare pentru o parte din beneficiarii sai si persoanele iesite din Orfelinate, familiile fara venit si someri.

03.

Centru de relaxare si deprinderi individuale

In acest centru orice persoana care a dorit sa se relaxeze , sa socializeze si sa invete cate ceva , si-a gasit vocatia , linistea si a plecat mult mai incarcat sufleteste.
In anul 2014, in urma acestui proiect educational, educatia prin munca a dat roade. Am deschis un Atelier DECO si atelier de croitorie. Printr-un proiect pilot pe termen lung am reusit sa descoperim care este vocatia fiecaruia. Astfel am reusit sa confectionam cate ceva, companiile fiind primele care ne-au incurajat comandand din lucrurile noastre.
-350 buc. de felicitari de Paste
-50 buc. Martisoare de 8 Martie
-diverse decoratiuni de Craciun, zile onomastice sau diverse atentii.

04.

EDUCATIE: EXEMPLU DE URMAT

Septembrie 2013. Familia Florea este compusa din 11 membrii dintre care 9 copii . Ei locuiesc in SAT Augustin . Aici 3 dintre copii sunt salvati , sigur vor avea un viitor in viata. Gabi , surdo-mut , a fost luata de o familie din Brasov . Este crescuta , ajutata si i se pune un aparat de auzit . Acum este in clasa a 5-a la scoala generala nr.5 din Brasov , alaturi de copii bine dezvoltati. Alti doi frati sunt luat de o familie din Augustin , spalati si bine imbracati ,primesc o educatie si urmeaza cursurile scolii generale din Augustin . Pe tatal lor l-am gasit o singura data acasa si atunci in stare de ebrietate, iar pe mama nu am gasit-o niciodata acasa. Spun verisorii ca lucreaza cu ziua.

05.

Scoala de dupa scoala din comuna Tarlungeni

Martie 2017. Judetul Brasov a fost dotata cu mobilier. Elevii de aici primesc si rechizite , dulciuri si jucarii. Anul 2016, a fost o surpriza pentru noi , pentru ca una dintre fetite a luat premiul I in clasa a V-a. Da , merita sa luptam chiar si pentru unul…

06.

Schimb de experienta – Un parteneriat incheiat cu Asocitia Oost EUROPA din Olanda

Martie 2017. Viziunea este implementarea economiei sociale in cadrul fundatiei pe principiul i-a undita si prinde pestele ,nu primesti pestele gata prins . Odata cu aceasta vizita am inteles cat de important este ca persoanele cu dizabilitate sa aibe un loc de munca si ca viitorul lor trebuie asigurat. Cat de mult isi doresc sa invete deprinderile individuale, pentru a nu ajunge dependent de alte persoane sau in internate. Aici existau ateliere de tamplarie , tricotat, lumanari , diverse lucruri facute de mainile lor, care apoi se vindeau in magazinul lor . Banii obtinuti ii primeau ei si erau invatati cum sa-I dramuiasca si care este valoarea acestora.

07.

DISTRIBUTIE DE FOTOLII RULANTE GRATUITE

August 2017. Proiect care s-a realizat in parteneriat cu organizatia internationala Joni & Friends din USA si care si-a propus sa vina in sprijinul persoanelor cu dizabilitati prin distributia GRATUITA ( sub forma de imprumut) de fotolii rulante , materialelor si suporti medicali . In perioada august- septembrie 2017 au fost onorate 160 de cereri de fotolii rulante ,cadre speciale , carje , toalete mobile , etc. In sprijinul ONG –ului , au au venit atat voluntari din judetul Brasov, cat si voluntari din Statele Unite ,si serviciul DGASPC Brasov si Primariile din Comuna Sanpetru, Harman , Prejmer, Sacele si Bod . Terapeuti din America alaturi de traducatori voluntari romania, tehnicieni si angajati din mai multe institutii s-au unit si si-au dorit ca fiecare persoana care a intrat pe usa , sa iasa cu aparatul de care are nevoie pentru deplasare zilnica . Fiecare s-a gandit ca putea fii ruda, fratele, mama sau bunicul unuia dintre noi…emotiiile si povestile fiiecaruia au fost ascultate de voluntarii primitori .

08.

Tabara de vara 2017

Scopul taberei este de a ajuta familiile defavorizate de a a vea un timp de pauza , de concediu. Familiile au ocazia de a socializa, de a se imprietenii si de a comunica cu persoane specializate in terapie ocupationala si spirituala. Acestea impreuna cu activitatile creative, timpul de recreere si alte activitati , compun o tema a taberei. De aici nici voluntari, nici parinti si nici copiii nu pleaca fara a fii mult mai incarcat sufleteste. Voluntarii au suplinit timpul in care parintii puteau sa se odihneasca sau sa se relaxeze. Aceast an tabara s-a desfasurat la Bran la Pensiunea Casa ELIM si 56 de persoane au avut parte de un timp minunat , timp in care s-au incarcat cu energie pozitiva .