Cine suntem?

Fundatia a fost infiintata in anul 1997 , este o organizatie non-profit care are ca scop ajutorarea copiilor si tinerilor cu dizabilitate , a orfanilor si a familiilor defavorizate venind in sprijinul educatiei civico-moral- crestine a copiilor si tinerilor, fara deosebire de sex, nationalitate, rasa si apartenenta religioasa.

Citeste mai mult

Promovarea valorilor

Civico-moral-crestine prin diverse activitati si programe educationale pentru copii, tineri si persoane cu dizabilitate

Organizare de evenimente

Conferinte si seminarii, schimburi de experienta cu participarea unor specialisti pe diferite domenii de activitate

Organizarea de tabere

Organizarea de tabere si excursii atat in tara cat si in strainatate

Activitati sportive

Promovarea si organizarea de activitati sportive pentru copii si tineret

CUM A INCEPUT?

In anul 1992 un grup de oameni din Anglia vin la Brasov sa ajute in scoli, orfelinate si spitale. In anul 1999 in colaborare cu Hospice Casa Sperantei Brasov deschid oficial Fundatia Poplars, fiind prima organizatie privata care venea in ajutorul familiilor defavorizate care aveau in intretinere si persoane cu dizabilitate. Peste 3000 de voluntari straini si romani au fost implicati in ajutorarea spitalelor, orfelinatelor, scolilor cu program normal si scoli speciale unde studiau copii si copii cu dizabilitate.

In anul 2010 octombrie , cand criza loveste Europa , partea externa se retrage. Fundatia isi continua activitatile coordonata de un nou presedinte, Lausia Costiuc si familia care o sustine, alaturi de prieteni si cateva firme. Sub deviza “ Totul este posibil, daca iti doresti “’ , fundatia prinde din nou aripi si implementeaza mai multe proiecte, face perteneriate serioase si cauta colaboratori deschisi in Romania si in afara tarii , largeste aria de lucru in afara judetului Brasov ,si in afara tarii . Astfel s-au creeat noi proiecte care au venit in intampinarea beneficiarilor cu rezultate positive.

Misiune, Viziune, Principii

Misiunea  grupului este de a  oferi servicii de terapie ocupationala ( ateliere care stimuleaza creativitatea,  si dezvolta gandirea si imaginatia  , terapie prin joaca, teatru, terapie sportiva, ateliere care stimuleaza stiinta comunicarii  )  pentru  persoane     cu nevoi  speciale si persoane  vulnerabile , cu scopul de a-I ajuta  sa  tina pasul cu o lume in continua   evolutie  prin programe socio- educative  , culturale.

 

Viziunea fundatiei  este  de a imbunatati traiul persoanelor vulnerabile.

Principiile Fundatiei Poplars se bazeaza  pe valorile umane autentice, fara de care lumea nu ar putea trai. Astfel de valori precum respectul, increderea, integritatea sau dragostea, sunt valori reprezentative pentru toate activitatiile desfasurate in cadrul fundatiei.

Beneficiarii fundatiei

Copii si tineri din orfelinate si familii defavorizate, cu persoane cu dizabilitate  din Orasul Brasov si localitatile limitrofe, indiferent de rasa, etnie, religie sau sex.